Αλάτι

Από : | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αλάτι | Στις : Ιανουάριος 15, 2016 | Κατηγορία : Άρθρα

Το αλάτι είναι η διαδεδομένη ονομασία του χλωριούχου νατρίου . Βρίσκεται σε στερεή μορφή μέσα στην γη ή μέσα στην θάλασσα διαλυμένο.

Στην αρχαιότητα οι άνθρωποι έπαιρναν το αλάτι από την θάλασσα. Αργότερα ανακάλυψαν και το στερεό αλάτι. Επίσης το χρησιμοποιούσαν για να συντηρήσουν τρόφιμα (πάστωμα) άλλα και σαν σαν νόμισμα.

Τα δύο πιο σημαντικά συστατικά που επηρεάζουν το φυσικό σώμα του ανθρώπου είναι το νερό και το αλάτι . Μελέτες έχουν δείξει ισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου, ενισχύει τον μεταβολισμό, ρυθμίζει την πίεση του αίματος τονώνει τον οργανισμό, κάνοντάς μας δραστήριους, εξυπνότερους και πιο χαρούμενους ανθρώπους αλλά χρειάζεται προσοχή στην κατανάλωση του διότι είναι υπεύθυνο για την κατακράτηση υγρών στο σώμα μας όπως και για την αρτηριακή πίεση.

Η ανάγκη του ανθρώπου είναι ένα κουτάλι του γλυκού αλλά χρειάζεται προσοχή διότι το αλάτι δεν βρίσκετε μόνο μέσα στο φαγητό μας άλλα και σε προϊόντα που αγοράζουμε όπως και σε γλυκά.

Το αλάτι είναι βασικό συστατικό στην μαγειρική νοστιμίζει τα φαγητά μας. Στην Ελλάδα καταναλώνουμε κυρίως λευκό θαλασσινό αλάτι αλλά υπάρχουν και άλλα είδη όπως το χοντρό λευκό αλάτι , το γαλάζιο Περσίας , το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων , ο ανθός του αλατιού και το καπνιστό αλάτι.