Αλάτι

Από: | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αλάτι | Στις: Ιανουάριος 15, 2016 | Κατηγορία : Άρθρα

Το αλάτι είναι η διαδεδομένη ονομασία του χλωριούχου νατρίου . Βρίσκεται σε στερεή μορφή μέσα στην γη ή μέσα στην θάλασσα διαλυμένο. Στην αρχαιότητα οι άνθρωποι έπαιρναν το αλάτι από την θάλασσα. Αργότερα ανακάλυψαν και το στερεό αλάτι. Επίσης το χρησιμοποιούσαν για να συντηρήσουν τρόφιμα (πάστωμα) άλλα και σαν σαν...

η συνταγή μαγειρικής

Ένα αφιέρωμα στην μπύρα

Από: | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ένα αφιέρωμα στην μπύρα | Στις: Δεκέμβριος 4, 2012 | Κατηγορία : Άρθρα

H μπύρα είναι ένα αλκοολούχο ποτό παγκόσμιας φήμης. Τα βασικά συστατικά της είναι το νερό, το κριθάρι, ο λυκίσκος και η μαγιά. Η μπύρα έκανε την εμφάνισή της το 4000 π.Χ. περίπου στην Μεσοποτάμια και την Αίγυπτο όπου πολλοί υποστηρίζουν ότι ήταν και το βασικό ποτό τους. Επίσης οι Βαβυλώνιοι...

η συνταγή μαγειρικής

Ένα αφιέρωμα στο κρασί

Από: | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ένα αφιέρωμα στο κρασί | Στις: Οκτώβριος 8, 2012 | Κατηγορία : Άρθρα

Το κρασί είναι ένα αλκοολούχο ποτό με διεθνή αναγνώριση και παράγωγη από πολλές χώρες. Το κρασί το χρησιμοποιούμε σαν ποτό για να συνοδεύσουμε το γεύμα μας, άλλα επίσης και στην μαγειρική γιατί μας προσφέρει την γεύση και το πλούσιο άρωμα του. Ιστορία: Από την αρχή του πολιτισμού ξεκινάει η ιστορία...

η συνταγή μαγειρικής

Η ιστορία του καφέ

Από: | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ιστορία του καφέ | Στις: Σεπτέμβριος 24, 2012 | Κατηγορία : Άρθρα

Το πλέον παγκόσμιο ρόφημα ο καφές ανακαλύφθηκε στην Αιθιοπία. Δε χρησιμοποιούνταν σαν ρόφημα αλλά μασιόταν. Το βασικό συστατικό του καφέ είναι η καφεΐνη. Η καφεΐνη είναι ελαφρύ διεγερτικό και έχει εθιστική δράση. Η ιστορία του καφέ ξεκίνησε από Αφρική και πέρασε στον αραβικό κόσμο όπου και άνθησε καθώς το Κοράνι...

η συνταγή μαγειρικής

Η ιστορία της σοκολάτας

Από: | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ιστορία της σοκολάτας | Στις: Σεπτέμβριος 24, 2012 | Κατηγορία : Άρθρα

Ως σοκολάτα περιγράφουμε μία σειρά από προϊόντα που έχουν ως βασικό συστατικό το κακαόδεντρο. Το πρώτο κακαόδεντρο ανακαλύφθηκε το 1100 π.Χ. από τους Αζτέκους και χρησιμοποιήθηκε ως ρόφημα » το πικρό νερό » αφού ο κόκκος της σοκολάτας ακατέργαστος είναι πικρός .Οι Αζτέκοι πίστευαν ότι η σοκολάτα είχε θεραπευτικές ιδιότητες....

η συνταγή μαγειρικής