Ένα αφιέρωμα στο κρασί

Από : | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ένα αφιέρωμα στο κρασί | Στις : Οκτώβριος 8, 2012 | Κατηγορία : Άρθρα

Το κρασί είναι ένα αλκοολούχο ποτό με διεθνή αναγνώριση και παράγωγη από πολλές χώρες. Το κρασί το χρησιμοποιούμε σαν ποτό για να συνοδεύσουμε το γεύμα μας, άλλα επίσης και στην μαγειρική γιατί μας προσφέρει την γεύση και το πλούσιο άρωμα του.

Ιστορία:

Από την αρχή του πολιτισμού ξεκινάει η ιστορία του κρασιού αφού από την αρχαιότητα πολλή πολιτισμοί ήτανε λάτρεις του. Οι πρώτοι γνωστή αμπελοκαλλιεργητές ήταν οι Πέρσες και οι Ασσύριοι. Αργότερα οι γνώση της αμπελουργίας μεταφέρθηκε στους Αιγύπτιους που με την σειρά τους πέρασαν την γνώση και στην Ελλάδα.

Στην αρχαία Ελλάδα το κρασί λατρεύτηκε και οι αρχαίοι Έλληνες το θεοποίησαν στο πρόσωπο του θεού Διόνυσου. Οι αρχαίοι Έλληνες έπιναν το κρασί αναμιγνύοντας το με νερό. Επίσης το κρασί το χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες και στην ιατρική και την μαγειρική.

Επίσης το κρασί χρησιμοποιείτε από πολλές θρησκείες ως τελετουργικό και από την χριστιανική.

Πως φτιάχνουμε το κρασί;

Το κρασί φτιάχνετε από τα σταφύλια και η ποιότητα του εξαρτάται από το υπέδαφος της κλιματικές αλλαγές και την ποικιλία. Αφού στίψουμε της ρώγες του σταφυλιού θα μας δώσουν τον μούστο. Μέτα ακολουθεί η ζύμωση, οι ζυμομύκητες διασπούν τα σάκχαρα και δημιουργούν αλκοόλη και ανθρακικό. Τέλος έχουμε την διαδικασία της ωρίμανσης.

Τα κρασιά τα χωρίζουμε σε ξηρά, γλυκά, ημίγλυκα ανάλογα τη γλυκύτητα τους και σε λευκά, ροζέ, κόκκινα ανάλογα το χρώμα τους.

Το κρασί πάντα το προσφέρουμε σε ποτήρι κρασιού για να μπορούμε να δούμε το χρώμα του και να μυρίσουμε το άρωμα του.