Αρακάς

2012-10-25
  • Άτομα: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10m
  • Χρόνος μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμο σε : 40m

Υλικά

  • 1 κιλό αρακά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 300 γρ σάλτσα ντομάτας
  • Κρασί για το σβήσιμο
  • Ελαιόλαδο
  • Άνηθο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 01

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο λάδι σοτάρουμε τις πατάτες, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Βήμα 02

Ρίχνουμε τον αρακά και σβήνουμε με κρασί. Με το που εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε νερό και την σάλτσα ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 03

Όταν δέση σάλτσα μας και μαλακώσουν οι πατάτες κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο.

Βήμα 04

Ανακατεύουμε προσεκτικά το φαγητό για να μην λιώσουμε τον αρακά.

 

 

Συνολική βαθμολογία συνταγής

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε την συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει

Σχετικές συνταγές μαγειρικής:
  • Γαλοπούλα με σάλτσα και πένες

  • Sintagi kourampiedes (2)

    Κουραμπιέδες

  • sintagi galatopita xoris fyllo

    Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

  • sintagi omeleta fournou

    Ομελέτα φούρνου

  • Γιουβαρλάκια

Ερωτήσεις - σχόλια συνταγής