Μανιτάρια γεμιστά

2012-10-25
  • Yield : 6
  • Άτομα: 6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμο σε : 60m

Υλικά

  • 6 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/2 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κσ βούτυρο
  • Λευκό κρασί για το σβήσιμο
  • Τριμμένη ψίχα από μια φέτα ψωμί
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 01

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βήμα 02

Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε.

Βήμα 03

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, το πράσο, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και σβήνουμε με κρασί και αλατοπιπερώνουμε με το που πιει τα υγρά κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την ψίχα και το μαϊντανό.

Βήμα 04

Γεμίζουμε τα μανιτάρια προσεκτικά και τα ακουμπάμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.

Βήμα 05

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 25 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά.

 

Συνολική βαθμολογία συνταγής

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Βαθμολογήστε την συνταγή

2 άτομα έχουν βαθμολογήσει

Σχετικές συνταγές μαγειρικής:
  • Sintagi kourampiedes (2)

    Κουραμπιέδες

  • sintagi galatopita xoris fyllo

    Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

  • sintagi omeleta fournou

    Ομελέτα φούρνου

  • sintagi dixromo keik

    Δίχρωμο κέικ

Ερωτήσεις - σχόλια συνταγής