Μοσχάρι Wellington

2012-10-26
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30m
  • Χρόνος μαγειρέματος : 1:20 h
  • Έτοιμο σε : 1:50 h

Υλικά

  • 1 κιλο μοσχαρίσιο φιλέτο ολόκληρο
  • 100 γρ βούτυρο
  • 300 γρ μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 200 γρ φουαγκρά ή κιμά κοτόπουλο
  • 1 σφολιάτα που να χωράει το φιλέτο.
  • 1 αυγο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 25 γρ γαλέτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 01

Σε ένα τηγάνι που να χωράει το φιλέτο με το μισό βούτυρο θωρακίζουμε καλά από όλες τις πλευρές.
Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 02

Με το βούτυρο που μας έμεινε σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια αλατοπιπερώνουμε και όταν μαραθούν τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και περιμένουμε να κρυώσουν.

Βήμα 03

Όταν κρυώσουν τελείως τα υλικά μας συνεχίζουμε, σε ένα μπολ βάζουμε το φουαγκρά ή το κιμά κοτόπουλο, τα μανιτάρια που σοτάραμε, την γαλέτα και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 04

Ανοίγουμε τη σφολιάτα και απλώνουμε το μείγμα που φτιάξαμε πιο πάνω, αφήνουμε 5 εκατοστά γύρο γύρο από τη σφολιάτα χωρίς γέμιση, ακουμπάμε το φιλέτο και το τυλίγουμε. (προσοχή θέλουμε μόνο μια στρώση σφολιάτας αν η σφολιάτα είναι μεγαλύτερη την κόβουμε.)

Βήμα 05

Γυρίζουμε το ρολό της σφολιάτας με τη ραφή προς τα κάτω και το ακουμπάμε σε βουτυρωμένο ταψί.

Βήμα 06

Περνάμε με το αυγό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά με σκεπασμενο αλουμινόχαρτο και 40-55 λεπτά χωρις (ανάλογα με το πόσο καλοψημένο το θέλουμε).

Συνολική βαθμολογία συνταγής

(4 / 5)

4 5 1
Βαθμολογήστε την συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει

Σχετικές συνταγές μαγειρικής:
  • Sintagi kourampiedes (2)

    Κουραμπιέδες

  • sintagi galatopita xoris fyllo

    Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

  • sintagi omeleta fournou

    Ομελέτα φούρνου

  • sintagi dixromo keik

    Δίχρωμο κέικ

Ερωτήσεις - σχόλια συνταγής