Μοσχαρίσια τηγανιά

2012-10-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 0m
  • Χρόνος μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμο σε : 0m

Υλικά

  • 350 γρ Μοσχάρι σε κομμάτια
  • Ελαιόλαδο
  • 2 Λεμόνια (το χυμό τους)
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί ή μαυροδάφνη
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

Εκτέλεση

Βήμα 01

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι να καλυφθεί ο πάτος.

Βήμα 02

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και όταν μαραθούν, ρίχνουμε το μοσχάρι.

Βήμα 03

Τσιγαρίζουμε το μοσχάρι μέχρι να κάνει κρούστα και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράζει (θα έχει βγάλει κάποια υγρά, αλλά αν χρειαστεί και άλλα, ρίχνουμε ζεστό νερό).

Βήμα 04

Όταν έχει βράσει το μοσχάρι, ρίχνουμε το λεμόνι, το αφήνουμε να πάρει μια βράση (2-3′) και μετά προσθέτουμε το κρασί, το αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό. Βραζουμε για ακόμα λίγο.

Βήμα 05

Με το που σβήσουμε την φωτιά ρίχνουμε την ρίγανη ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Συνολική βαθμολογία συνταγής

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε την συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει

Σχετικές συνταγές μαγειρικής:
  • Sintagi kourampiedes (2)

    Κουραμπιέδες

  • sintagi kotompoukies me sos ntomatas

    Κοτομπουκιές με σως ντομάτας πικάντικη

  • Σπαγγέτι με λαχανικά και θαλασσινά

  • sintagi galatopita xoris fyllo

    Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

  • sintagi omeleta fournou

    Ομελέτα φούρνου

Ερωτήσεις - σχόλια συνταγής