Μπεκρή μεζέ

2012-10-27
  • Άτομα: 2-3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10m
  • Χρόνος μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμο σε : 35m

Υλικά

  • 600 γρ. ψαρονέφρι κομμένο μπουκίτσες
  • 2 κσ μουστάρδα
  • 3 κσ λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 κούπα κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κούπα φρέσκο χυμό ντομάτας
  • 1/2 κγ ζάχαρη
  • 1/2 κγ πελτέ ντομάτας
  • 20 σταγόνες ταμπάσκο
  • Μπαχάρι
  • Λίγη ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 01

Βάλτε το κρέας σ’ ένα μπολ, ρίξτε τη μουστάρδα κι ανακατέψτε καλά.

Βήμα 02

Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο με το κρέας .

Βήμα 03

Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Βήμα 04

Προσθέτουμε τη ντομάτα, το ταμπάκο, το μπαχάρι και βράζουμε ώσπου να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 05

Λίγο πριν το τέλος δοκιμάζουμε την σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε τη ρίγανη και σερβίρουμε αμέσως.

Συνολική βαθμολογία συνταγής

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε την συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει

Σχετικές συνταγές μαγειρικής:
  • Sintagi kourampiedes (2)

    Κουραμπιέδες

  • sintagi kotompoukies me sos ntomatas

    Κοτομπουκιές με σως ντομάτας πικάντικη

  • Σπαγγέτι με λαχανικά και θαλασσινά

  • sintagi galatopita xoris fyllo

    Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

  • sintagi omeleta fournou

    Ομελέτα φούρνου

Ερωτήσεις - σχόλια συνταγής