Πατάτες ογκρατέν

2012-10-27
  • Άτομα: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμο σε : 55m

Υλικά

  • 6-8 πατάτες κομμένες σε φέτες
  • 200 γρ μπέικον
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • 1 κούπα γραβιέρα
  • 1/2 κούπα παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Άσπρο πιπέρι
  • Λάδι

Εκτέλεση

Βήμα 01

Από το βράδυ σοτάρουμε με λάδι της πατάτες (να κρατάνε λίγο) και τις αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.

Βήμα 02

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι σοτάρουμε το μπέικον.

Βήμα 03

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε πατάτες πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και περνάμε μια στρώση μπέικον και ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί από επάνω.

Βήμα 04

Ανακατεύουμε το αυγό με τη κρέμα και περιχύνουμε το φαγητό. Αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 05

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου.

Συνολική βαθμολογία συνταγής

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε την συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει

Σχετικές συνταγές μαγειρικής:
  • Sintagi kourampiedes (2)

    Κουραμπιέδες

  • sintagi galatopita xoris fyllo

    Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

  • sintagi omeleta fournou

    Ομελέτα φούρνου

  • sintagi dixromo keik

    Δίχρωμο κέικ

Ερωτήσεις - σχόλια συνταγής