Ρυζόγαλο

2012-10-25
  • Άτομα: 6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15m
  • Χρόνος μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμο σε : 45m

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλιτζ ρύζι
  • 1 φλιτζ ζάχαρη
  • 2 κγ κορν φλάουερ
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 βανίλια
  • 1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

Βήμα 01

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με δυο φλιτζ νερό.

Βήμα 02

Με το που πιει τα μισά υγρά του προσθέτουμε το γάλα, τη κανέλα και συνεχίζουμε το βράσιμο.

Βήμα 03

Με το που βράσει το ρύζι ρίχνουμε την ζάχαρη. Διαλύουμε το κορν φλάουερ σε λίγο νεράκι και το προσθέτουμε. Χτυπάμε τους κρόκους με τη βανίλια και τους προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια.

Βήμα 04

Δεν περιμένουμε να πήξει και πάρα πολύ, με το που πήξει ελαφρά το βάζουμε σε μπολ.

Συνολική βαθμολογία συνταγής

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε την συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει

Σχετικές συνταγές μαγειρικής:
  • Γαλοπούλα με σάλτσα και πένες

  • Sintagi kourampiedes (2)

    Κουραμπιέδες

  • sintagi galatopita xoris fyllo

    Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

  • sintagi omeleta fournou

    Ομελέτα φούρνου

  • Γιουβαρλάκια

Ερωτήσεις - σχόλια συνταγής