Ρόζ Κοτόπουλο

2012-10-28
  • Άτομα: 4-5
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10m
  • Χρόνος μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμο σε : 55m

Υλικά

  • Δύο στήθη κοτόπουλο κομμένα μπουκίτσες
  • 3 κσ ελαιόλαδο
  • 200 γρ φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 πιπεριά κομμένη λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 200ml κρέμα Γάλακτος
  • 2 νεροπότηρα φρέσκια ντομάτα
  • 1 κγ ντοματοπελτέ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο κύμινο
  • Λίγο κανέλα σε σκόνη
  • Λίγο κρασί για το σβήσιμο

Εκτέλεση

Βήμα 01

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε την πιπεριά και τα κρεμμύδια.

Βήμα 02

Ρίχνουμε το κοτόπουλο, με το που ασπρίσει από όλες της μεριές ρίχνουμε τα μανιτάρια και σβήνουμε με κρασί.

Βήμα 03

Με το που εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ, με το που πάρει βράση ρίχνουμε την
κρέμα γάλακτος και η σάλτσα μας θα πάρει ροζ χρώμα.

Βήμα 04

Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας

Με το που δέσει η σάλτα σερβίρουμε.

Αν θέλουμε μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι.

Συνολική βαθμολογία συνταγής

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Βαθμολογήστε την συνταγή

2 άτομα έχουν βαθμολογήσει

Σχετικές συνταγές μαγειρικής:
  • Γαλοπούλα με σάλτσα και πένες

  • Sintagi kourampiedes (2)

    Κουραμπιέδες

  • sintagi kotompoukies me sos ntomatas

    Κοτομπουκιές με σως ντομάτας πικάντικη

  • Σπαγγέτι με λαχανικά και θαλασσινά

  • Sintagi kotopoulo sto grill

    Κοτόπουλο στο grill με ρύζι κόλιανδρου

Ερωτήσεις - σχόλια συνταγής