Σπαγγέτι με καλαμάρια και κόκκινη σάλτσα

2012-10-27
  • Άτομα: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15m
  • Χρόνος μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμο σε : 1:15 h

Υλικά

  • 500 γρ καλαμάρια
  • 500 γρ σπαγγέτι
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 600 γρ. χυμό φρέσκιας ντομάτας
  • 2 κουταλιές κέτσαπ
  • 2/4 κούπας κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κγ ντομάτα πελτέ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 01

Κόβουμε τα καλαμαριά μικρές ροδέλες και τα ζεματάμε σε μια κατσαρόλα με νερό. Σουρώνουμε.

Βήμα 02

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε την πιπεριά και το σκόρδο. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια.

Βήμα 03

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας , την κέτσαπ και τον πελτέ.

Βήμα 04

Αλατοπιπερώνουμε ,και προσθέτουμε τα καλαμάρια.

Βήμα 05

Περιμένουμε να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 06

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε σπαγγέτι σύμφωνα με της οδηγίες του κουτιού.

Βήμα 07

Σε ένα πιάτο βάζουμε σπαγγέτι και περιχύνουμε με σάλτσα.

Σερβίρουμε !

Συνολική βαθμολογία συνταγής

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε την συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει

Σχετικές συνταγές μαγειρικής:
  • Γαλοπούλα με σάλτσα και πένες

  • Sintagi kourampiedes (2)

    Κουραμπιέδες

  • sintagi galatopita xoris fyllo

    Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

  • sintagi omeleta fournou

    Ομελέτα φούρνου

  • Γιουβαρλάκια

Ερωτήσεις - σχόλια συνταγής