Χειροποίητα burgers

2012-10-28
  • Άτομα: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15m
  • Χρόνος μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμο σε : 35m

Υλικά

  • 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 4 ψωμιά για burger
  • 1 αυγό
  • 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
  • Μαρούλι
  • Μαγιονέζα
  • Κέτσαπ
  • Λίγο αγγούρι τουρσί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Για το burger:


Σε ένα μπολ πλάθω τον κιμά, με το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι.

Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς  για 15 – 20 λεπτά.

Για την σάλτσα:


Ανακατεύω 1/2 κέτσαπ με 1/2 μαγιονέζα και το αγγούρι τουρσί.

Κόβουμε τα ψωμάκια στην μέση και τα αλείφουμε με την σάλτσα.

Προσθέτουμε το burger, τη ντομάτα το κρεμμύδι και το μαρούλι.

Καλή όρεξη !

Εάν τα φτιάξουμε για παιδάκια καλό είναι να αφαιρέσουμε την μαγιονέζα.

 

 

 

 

 

Μέθοδος μαγειρέματος: Ετικέτες: Υλικά: , , , , , ,
Συνολική βαθμολογία συνταγής

(4 / 5)

4 5 1
Βαθμολογήστε την συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει

Σχετικές συνταγές μαγειρικής:
  • Sintagi kourampiedes (2)

    Κουραμπιέδες

  • sintagi galatopita xoris fyllo

    Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

  • sintagi omeleta fournou

    Ομελέτα φούρνου

  • sintagi dixromo keik

    Δίχρωμο κέικ

Ερωτήσεις - σχόλια συνταγής