Γαλακτομπούρεκο

2012-10-25
  • Χρόνος προετοιμασίας: 25m
  • Χρόνος μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμο σε : 1:25 h

Υλικά

  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 200 γρ βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ σιμιγδάλι
  • 2 κγ βούτυρο
  • 5 αυγα
  • 1 βανίλια

Για το σιρόπι:

  • 500 ml νερό
  • 400 γρ ζάχαρη
  • Χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Για την κρέμα:

Βήμα 01

Χτυπάμε σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγα, τη ζάχαρη και τη βανίλια.

Βήμα 02

Σε μια κατσαρόλα βαζουμε το γάλα να κάψει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι σιγά σιγά και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει.

Βήμα 03

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα που φτιάξαμε πιο πάνω ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Για το γαλακτομπούρεκο:

Βήμα 01


Σε ένα ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα αφήνοντας τα να εξέχουν αλείφοντας τα ένα ένα με βούτυρο.

Βήμα 02

Ρίχνουμε την κρέμα και διπλώνουμε τα φύλλα προς τα μέσα.

Βήμα 03

Στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα από επάνω βουτυρώνοντας τα πάλι ένα ένα.

Βήμα 04

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα.

Για το σιρόπι:

Βήμα 01

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό για 5 λεπτά.

Βήμα 02

Με το που βγει το γλυκό το περιχύνουμε. Ζεστό γλυκό – ζεστό σιρόπι.

 

 

 

Συνολική βαθμολογία συνταγής

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε την συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει

Σχετικές συνταγές μαγειρικής:
  • Sintagi kourampiedes (2)

    Κουραμπιέδες

  • sintagi galatopita xoris fyllo

    Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

  • sintagi omeleta fournou

    Ομελέτα φούρνου

  • Γιουβαρλάκια

  • Sintagi Spanakorizo3

    Σπανακόρυζο

Ερωτήσεις - σχόλια συνταγής