Σκορδαλιά με πατάτες

2012-10-27
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15m
  • Χρόνος μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμο σε : 15m

Υλικά

  • 300 γραμμάρια βρασμένες πατάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • 1/2 λεμόνι το χυμό του
  • 1 κούπα λάδι

Εκτέλεση

Βήμα 01

Χτυπάμε τις πατάτες στο μπλέντερ.

Βήμα 02

Βάζουμε το σκόρδο, το ξίδι, το χυμό του λεμονιού, λίγο αλάτι και χτυπάμε 3-4 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Βήμα 03

Στη συνέχεια προσθέτουμε συνεχή ροή το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να γίνει η σκορδαλιά ενα ομοιόμορφο μειγμα.

 

Μέθοδος μαγειρέματος: Υλικά: , , , ,
Συνολική βαθμολογία συνταγής

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Βαθμολογήστε την συνταγή

2 άτομα έχουν βαθμολογήσει

Σχετικές συνταγές μαγειρικής:
  • Sintagi kourampiedes (2)

    Κουραμπιέδες

  • sintagi galatopita xoris fyllo

    Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

  • sintagi omeleta fournou

    Ομελέτα φούρνου

  • Γιουβαρλάκια

  • Sintagi Spanakorizo3

    Σπανακόρυζο

Ερωτήσεις - σχόλια συνταγής