Τζατζίκι

2012-10-27
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15m
  • Χρόνος μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμο σε : 15m

Υλικά

  • 500γρ.στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 αγγούρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Άσπρο πιπέρι
  • Ξύδι
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο (προαιρετικό)

Εκτέλεση

Βήμα 01

Πλένουμε σκουπίζουμε και καθαρίζουμε το αγγούρι. Το τρίβουμε και το βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσει, αφού του ρίξουμε λίγο αλάτι.

Βήμα 02

Με το χέρι η με ξύλινη κουτάλα πιέζουμε το αγγούρι για να αποβάλλει τα υγρά του.

Βήμα 03

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε, μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.

Συνολική βαθμολογία συνταγής

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Βαθμολογήστε την συνταγή

3 άτομα έχουν βαθμολογήσει

Σχετικές συνταγές μαγειρικής:
  • Sintagi kourampiedes (2)

    Κουραμπιέδες

  • sintagi galatopita xoris fyllo

    Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

  • sintagi omeleta fournou

    Ομελέτα φούρνου

  • Γιουβαρλάκια

  • Sintagi Spanakorizo3

    Σπανακόρυζο

Ερωτήσεις - σχόλια συνταγής